Dlatego Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę, uruchomiła pilotażowo czat przy telefonie zaufania 116 111. Czat obsługują specjaliści, którzy pomagają dzieciom i młodzieży w czasie kryzysu.

Wraz z Santander Bank Polska, Grupą Santander oraz Klientami banku rozpoczęliśmy zbiórkę, aby każde dziecko, które potrzebuje wsparcia, mogło rozmawiać online ze specjalistami – 24/7. Zebrane fundusze będą przeznaczone na utrzymanie i dalszy rozwój działania czatu.

Wspólnie zebraliśmy już:

Prezentowana kwota jest kwotą podwojoną przez Fundację Santander

Dołącz do naszej akcji

Podwajamy każdą wpłatę – do 1 miliona złotych.

Ty wpłacasz 1 zł – my dokładamy kolejne 1 zł.

Podwojoną kwotę przekażemy Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę.

Wpłaty możesz dokonać poprzez

Zbiórka publiczna „Podwójna Moc Pomagania” została zarejestrowana na portalu zbiórek publicznych Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji pod numerem 2023/2439/OR.

Zobacz , co mówi Piotr Adamczyk o naszej akcji:

Co to jest zbiórka publiczna

Przypominamy, że zgodnie z ustawą o zasadach prowadzenia zbiórek publicznych zbiórką publiczną jest zbieranie ofiar w gotówce lub w naturze w miejscu publicznym na określony, zgodny z prawem cel pozostający w sferze zadań publicznych, o których mowa w art. 4 ust. 1 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie (Dz. U. z 2020 r. poz. 1057), oraz na cele religijne.

Zbiórką publiczną nie jest taki rodzaj zbierania, po którym pozostaje ślad przepływu pieniędzy albo ewidencjonowania darów, np: przelewy na konto bankowe fundacji.

Zobacz grafikę przygotowaną przez portal ngo.pl

Obejrzyj filmik, podsumowujący poprzednie akcje „Podwójna Moc Pomagania”

Skontaktuj się z nami: