Wielkopolski Marsz Mocy

W ostatni weekend (15 i 16 marca) pracownicy i wolontariusze fundacji wzięli udział w  Wielkopolskim Marszu Mocy, zorganizowanym przez Fundację Marka Kamińskiego Kaminski Foundation.

Uczestnicy przeszli 11-kilometrową trasę wokół jeziora Góreckiego w Wielkopolskim Parku Narodowym, ale to nie był zwykły spacer po parku, bo dochód  z marszu będzie przeznaczony na walkę z problemami psychicznymi młodzieży. W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 osób, a dzień przed marszem uczestnicy spotkali się na warsztatach z udziałem Jerzego Górskiego i Łukasza Łagożnego.

Marsz Mocy to projekt społeczny, oparty na crowdfundingu,  mający na celu zwrócenie uwagi społeczeństwa i biznesu na problem słabej kondycji psychicznej młodzieży w Polsce. Poprzez wspólne maszerowanie dajemy szansę młodzieży na rozwijanie siły i sprawczości. Zebrane fundusze przeznaczane są m.in. na warsztaty rozwoju osobistego, treningi umiejętności społecznych i grupy wsparcia.