Gustaw ma 15 lat i jest uczniem pierwszej klasy II Liceum Ogólnokształcącego w Sopocie o profilu matematyczno – geograficznym. Swoją przygodę z windsurfingiem rozpoczął w wieku 5 lat, kiedy stawiał pierwsze kroki na desce na półwyspie helskim. Tajniki żeglarstwa zgłębiał początkowo na łódce klasy Optimist. Obecnie jest zawodnikiem Sopockiego Klubu Żeglarskiego Ergo Hestia Sopot i trenuje w windsurfingowej klasie IQFoil. Gustaw jest członkiem Kadry Narodowej Juniorów Polskiego Związku Żeglarskiego i realizuje całoroczny plan szkolenia zatwierdzony przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. Uczestniczy w zgrupowaniach krajowych i zagranicznych oraz reprezentuje Polskę na imprezach rangi  mistrzostw Świata i Europy. Największym sportowym osiągnięciem Gustawa jest zdobycie brązowego medalu Mistrzostw Świata Juniorów w klasie IQFoil w 2022 roku w Szwajcarii. Ponadto ma już w swoim dorobku 3 złote, 3 srebrne i 3 brązowe medale Mistrzostw Polski. W czasie wolnym od szkoły i treningów Gustaw czyta książki o Harrym Potterze, piecze ciasta, szaleje na hulajnodze a w sezonie zimowym na nartach. Windsurfing to jego pasja a największe marzenie to zdobywanie medali na imprezach międzynarodowych najwyższej rangi a w przyszłości udział w Igrzyskach Olimpijskich. Gustaw to radosny, uśmiechnięty i otwarty na świat młody człowiek, który z determinacją spełnia swoje marzenia.

Gustaw Trybek