20 Urodziny Fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko”

10 października wzięliśmy udział w Jubileuszu 20-lecia Fundacji Anny Dymnej „Mimo Wszystko”, zorganizowanym w Dolinie Słońca w Radwanowicach.

W Jubileuszu wzięło udział ponad 200 podopiecznych fundacji, pracownicy i przyjaciele fundacji oraz wolontariusze. Do grona przyjaciół zaliczają się także wolontariusze Fundacji Santander Bank Polska, którzy systematycznie uczestniczą i inicjują działania organizowane przez Fundację Pani Anny Dymnej. Podczas spotkania odbyło się symboliczne odsłonięcie jubileuszowego drzewa, które powstawało podczas zajęć ceramicznych w Dolinie Słońca. Wolontariusze Fundacji Santander także uczestniczyli w tych warsztatach i stworzyli elementy, które oficjalnie zostały doklejone przez reprezentantów fundacji i prezes fundacji Marzenę Atkielską.

Był także występ teatru „,Radwanek”, który tworzą podopieczni Fundacji Anny Dymnej oraz wspólny grill, czas na rozmowy i biesiadowanie. Na koniec wolontariusze Fundacji Santander dali się porwać do tańca przez przyjaciół z Radwanowic i pod sceną w tańczyli i śpiewali do przebojów gościa specjalnego- Sławomira. Pani Anna Dymna ze sceny podziękowała wolontariuszom Fundacji Santander za serce, jakie wkładają w każde spotkanie z podopiecznymi i pamięć od lat nawet w tych najcięższych momentach jak pandemia, kiedy przyjechaliśmy do Doliny Słońca w czasie lockdownu, żeby dodać otuchy i siły zamkniętym w  ośrodku przyjaciołom oraz wybudowaliśmy altanę, gdzie po pandemii podopieczni odpoczywają i relaksują się na łonie natury.

Dolina Słońca to ośrodek terapeutyczno- rehabilitacyjny dla osób z niepełnosprawnością intelektualną, który powstał w 2013 roku i działa dzięki darczyńcom sponsorom.