Nasz dom, nasz świat

Nasz Dom Nasz Świat W sercu Góry, przy Środowiskowym Domu Samopomocy odbyła się niezwykła inicjatywa wolontariacka o nazwie „Nasz Dom Nasz Świat”. Celem tego projektu było nie tylko upiększenie terenu, ale przede wszystkim stworzenie miejsca, w którym mieszkańcy domu mogą cieszyć się ogrodem. Wolontariusze z Regionu Leszno w pełni oddali się inicjatywie. Ich zaangażowanie, empatia i wrażliwość na potrzeby lokalne były naprawdę inspirujące. Przez wiele dni pracowali wspólnie, sadząc rośliny, przekopując teren, układając podkładki i kamienie, malując płoty, stoły ogrodowe i barierki oraz układając wykładziny w pomieszczeniach domu. Środowiskowy Dom Samopomocy w Górze jest teraz nie tylko piękniejszy, ale także bardziej przyjazny i funkcjonalny. To miejsce, w którym stali członkowie domu mogą teraz spędzać czas na świeżym powietrzu, ciesząc się przyrodą i nowymi udogodnieniami wewnątrz budynku. Inicjatywa „Nasz Dom Nasz Świat” to doskonały przykład tego, co można osiągnąć, kiedy ludzie łączą swoje siły dla dobra lokalnej społeczności. Dzięki zaangażowaniu wolontariuszy ogród stał się źródłem radości i satysfakcji dla wszystkich mieszkańców Środowiskowego Domu Samopomocy w Górze. Dziękujemy za wasz wysiłek i cenne wsparcie!