Dolina Słońca Rozkwitła!

Kolejna wspaniała inicjatywa łączy wolontariuszy Fundacji Santander Bank Polska z Fundacją Anny Dymnej „Mimo Wszystko”. Dzięki zaangażowaniu i współpracy udało się postawić nową altanę oraz stworzyć wokół niej urokliwe ogrody. Fundacja „Mimo Wszystko” od lat angażuje się w poprawę jakości życia osób z niepełnosprawnością intelektualną, oferując im różnorodne wsparcie i możliwości rozwoju. Jednym z ważnych ośrodków działalności fundacji jest ośrodek w Radwanowicach, gdzie osoby niepełnosprawne mają szansę rozwijać swoje talenty artystyczne i uczestniczyć w terapiach. Wolontariusze Fundacji Santander Bank Polska, podjęli się pomocy Fundacji „Mimo Wszystko” w realizacji ich marzeń. Pierwszym projektem, w którym wzięli udział, było postawienie drewnianej altany, która stanowi teraz serce ośrodka. Dzięki staranności i determinacji wolontariuszy, altana powstała, stając się miejscem spotkań, warsztatów i wspólnych działań. Jednak to nie koniec. Wolontariusze z Fundacji Santander ponownie odwiedzili ośrodek w Radwanowicach, aby pomóc w posadzeniu pięknych kwiatów wokół altany. Przybyli tam wraz z podopiecznymi Fundacji „Mimo Wszystko”, aby razem cieszyć się pracą w ogrodzie i cieszyć się naturą. Działania wolontariuszy przyczyniły się do stworzenia barwnych i pachnących ogródków wokół altany. Ich praca wzbogaciła otoczenie ośrodka i stworzyła przyjemne miejsce do odpoczynku i spotkań dla wszystkich jego mieszkańców. Emocje towarzyszące wolontariuszom były nie do opisania, widząc uśmiechy na twarzach osób niepełnosprawnych, które wspólnie pracowały przy sadzeniu roślin. Fundacja „Mimo Wszystko” i Fundacja Santander Bank Polska są doskonałym przykładem na to, jak wspólnie możemy tworzyć lepsze społeczeństwo, pełne empatii i równych szans dla wszystkich. Dzięki ich połączonym wysiłkom osoby niepełnosprawne mają szansę na rozwój, spełnianie swoich pasji i budowanie silniejszych więzi społecznych.