Zbieramy na pomoc ofiarom trzęsienia ziemi w Turcji i Syrii

Wspólnie z Fundacją Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej zapraszamy do przyłączenia się do naszej zbiórki charytatywnej, której celem jest pomoc poszkodowanym w trzęsieniu ziemi w Syrii i Turcji.

Wasze wpłaty wesprą zakup bezpiecznych i łatwych w ogrzaniu domów modułowych oraz dofinansują pomoc humanitarną dla mieszkańców północnej Syrii i pomoc w Turcji. Stracili oni swoje domy i dobytek z powodu tragicznego w skutkach trzęsienia ziemi.

Dzięki Waszym wpłatom, razem z Fundacją PCPM, która działa na miejscu od kilkunastu lat, możemy pomóc już teraz!

Wpłat można dokonywać do 28 lutego 2023 roku.

Jak można dołączyć do naszej akcji

Przelew na Fundację Santander – w Santander internet/aplikacji Santander mobile

Przelew BLIK – na numer telefonu Fundacji 516 925 400

Przelew o tytule „darowizna Syria, Turcja” na konto Fundacji: 53 1090 1056 0000 0001 4750 0104

Fundacja Santander Bank Polska

Al. Jana Pawła II 17

O Fundacji Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej

Fundacja Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej to organizacja pozarządowa, która pomaga na Bliskim Wschodzie od kilkunastu lat. Domy modułowe, które chronią przed zimnem i stanowią bezpieczne schronienie dostarczała już na granicę syryjsko-turecką w 2020 r., wcześniej także do Iraku i Ugandy. Fundacja wspiera uchodźców, ofiary konfliktów zbrojnych i kryzysów oraz katastrof naturalnych m.in. w Sudanie Południowym, Etiopii, Libanie oraz Ukrainie, wcześniej także w Iraku, Gruzji, Ugandzie czy Nepalu. Prezes Fundacji, dr Wojtek Wilk jest ekspertem ONZ  w zakresie zarządzania kryzysowego.

Wspierając zbiórkę naszą zbiórkę masz pewność, że na miejsce dotrze konkretna pomoc. Dziękujemy.

Więcej informacji na stronie Fundacji Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej.
PCPM