Akcja Choinka 2022

W okresie przedświątecznym nasi wolontariusze przeprowadzili szereg inicjatyw związanych z obchodami Świąt Bożego Narodzenia. Wszystkie one wpisywały się w projekt „Akcja Choinka” realizowany rokrocznie w Santander Bank Polska.

W tegorocznej edycji zrealizowaliśmy 35 akcji, chociaż zainteresowanie było dużo większe. Dzięki temu wsparliśmy około 1500 beneficjentów. W inicjatywy zaangażowało się prawie 100 wolontariuszy, którzy wspólnie wybrali ośrodek (np. Dom Dziecka, Dom Pomocy Społecznej, Dom Seniora, itp.) , a następnie zorganizowali w nim ubieranie choinki.

W ramach akcji wolontariusze często organizowali również wspólne tworzenie ozdób choinkowych, kolacje wigilijne, zakup prezentów dla podopiecznych, czy lekcje przedsiębiorczości z Mikołajem. Bardzo popularne w tym roku były zbiórki wśród zespołów, z których zebrane rzeczy zostały przekazane podopiecznym różnych organizacji.

Akcja Choinka na stałe wpisała się już w kalendarz działań naszej Fundacji i za rok na pewno ją powtórzymy.

Zobacz dokąd trafiły nasze choinki