IV Bieg Charytatywny PÓŁNOCNY POMAGA – bieg wirtualny

Już po raz czwarty wolontariusze z  Makroregionu Północnego wraz z Fundacją Santander organizują Bieg Charytatywny Północny Pomaga – bieg wirtualny.

Naszym marzeniem jest by zebrać 100 tysięcy złotych na rzecz Domowego Hospicjum dla Dzieci im. ks. Eugeniusza Dutkiewicza SAC w Gdańsku, które zostaną przeznaczone na dofinansowanie opieki, w domowym hospicjum dla dzieci. Wspomniana wyżej  kwota, to trzymiesięczne dofinansowanie takich wydatków jak: paliwo, konserwacja samochodów, sprzętu medycznego oraz praca personelu lekarskiego, pielęgniarskiego, fizjoterapeutycznego i psychologicznego, czyli to co w domowej opiece hospicyjnej najważniejsze.

W ubiegłym roku,  w wirtualnej edycji III Biegu Charytatywnego Północny Pomaga wzięło udział  1855 osób i uzbieraliśmy razem blisko 65 tysięcy złotych. Liczymy, że w tym roku ten wynik powtórzymy, a nawet przekroczymy i uda nam się uzbierać potrzebną kwotę.

Dlatego serdecznie zapraszamy do udziału w Biegu i wsparcia Hospicjum.

WAŻNE DOKUMENTY

REGULAMIN BIEGU

Załącznik nr 1

Załącznik nr 2

Załącznik nr 3

LISTA UCZESTNIKÓW BIEGU (lista zawiera imiona i NICK-i osób, których wpłaty zostały zarejestrowane przez fundację)

CO TRZEBA WIEDZIEĆ

• Celem  biegu jest zbiórka pieniędzy na rzecz Domowego Hospicjum dla Dzieci im. ks. Eugeniusza Dutkiewicza SAC w Gdańsku, która zostanie przeznaczona na dofinansowanie opieki w domowym hospicjum dla dzieci przez okres 3 – miesięcy (szczegóły w załączniku nr 1 do Regulaminu),
  • Organizatorem Biegu jest Santander Bank Polska S.A. z siedzibą w Warszawie, NIP 896-000-56-73 i Makroregion Północny, wchodzący w struktury organizacyjne Banku oraz Fundacja Santander Bank Polska S.A. im. Ignacego Jana Paderewskiego z siedzibą w Warszawie, NIP 897-16-35-900
  • Bieg odbędzie się w dniu 25 września 2021 r. (sobota), w godz. 6.00 – 22.00 czasu polskiego.
  • Uczestnik musi pokonać dystans 7,1 km biegiem lub marszem. Dopuszczalne jest pokonywanie dystansu na rolkach, rowerze, hulajnodze oraz inne formy aktywności fizycznej.
  • Wydarzenie ma formułę wirtualną i oznacza, że Uczestnik startuje w dowolnym miejscu na świecie, w sobotę 25 września 2021 r., pomiędzy godziną 6:00 a 22:00 (CEST),  wg. dowolnej trasy z uwzględnieniem przepisów i zasad ruchu drogowego oraz z zachowaniem zaleceń Ministerstwa Zdrowia ws dystansu społecznego.
  • W wydarzeniu mogą brać udział zarówno osoby pełnoletnie, jak i niepełnoletnie (pod opieką osób dorosłych), które zapisały się i wniosły opłatę startową. Dzieci i młodzież do 18. roku życia bez opłat.
  • ZAPISY przyjmowane będą w dniach od 01.09.2021 do 24.09.2021 do godziny 12:00 (CEST), za pomocą formularza zapisów na stronie: https://fundacja.santander.pl/formularz-zgloszeniowy-iv-biegu-charytatywnego-polnocny-pomaga/ .
  • LISTA STARTOWA będzie dostępna na stronie zapisów https://fundacja.santander.pl
  • OPŁATA STARTOWA za zgłoszenie do Biegu wynosi min. 10 zł  za jednego Uczestnika lub więcej, wg uznania. Wpłaty należy dokonać na konto Fundacji Santander Bank Polska poprzez:
  • przelew bankowy na numer rachunku 53 1090 1056 0000 0001 4750 0104 (w tytule przelewu należy wpisać: Północny Pomaga imię, nazwisko i NICK Uczestnika)
  • przelew na telefon BLIK na nr telefonu Fundacji 516 925 400
  • płatności za pośrednictwem strony internetowej Fundacji https://fundacja.santander.pl/donacje/
  • DAROWIZNA – osoby, które nie mogą wziąć udziału w Biegu, a chcą wesprzeć Domowe Hospicjum dla Dzieci im. ks. Eugeniusza Dutkiewicza SAC w Gdańsku, prosimy o dokonanie wpłaty na konto Fundacji Santander Bank Polska poprzez jw. , a w tytule przelewu należy wpisać: Darowizna)

Zobacz jak było w 2019 roku:

Serdecznie zapraszamy również do obejrzenia filmów: Północny Pomaga 2018 , Północny Pomaga 2020  i udziału w IV Biegu Charytatywnym PÓŁNOCNY POMAGA – bieg wirtualny

Bo lepiej pomagać, niż prosić o pomoc…

Biuro biegu znajduje się w  Makroregionie Północnym Santander Bank Polska S.A. z siedzibą w Gdańsku, ul. Arkońska 6. Osoby do kontaktu: Dorota Żołądkiewicz tel. 691 410 063 oraz Danuta Studzińska tel. 607 439 829