III Bieg Charytatywny PÓŁNOCNY POMAGA – bieg wirtualny

Północny Pomaga 2019

Cel: zbiórka pieniędzy dla Hospicjum Domowego im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku

O hospicjum

Hospicjum otacza opieką ok. 390 dorosłych u kresu życia rocznie. Opieka hospicjum obejmuje: wizyty lekarza, pielęgniarki oraz – w zależności od potrzeby – wizyty fizjoterapeuty, psychologa, pracownika socjalnego, kapelana i wolontariusza.
W Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza liczbę wizyt dostosowuje się do potrzeb!

Personel hospicjum domowego udziela także porad przez telefon. Pacjenci mają zapewnioną całodobową opiekę. Rodzina chorego objętego opieką hospicjum domowego ma możliwość bezpłatnego wypożyczenia sprzętu i aparatury medycznej (np. łóżka, materaca przeciwodleżynowego, koncentratora tlenu, balkonika, itp.), niezbędnych do sprawowania opieki nad bliskim w domu. Więcej informacji pod tym linkiem.

Termin i miejsce

• w dniu 26 września 2020 r. (sobota), w godz. 6.00 – 22.00 czasu polskiego.
  • w dowolnym miejscu na świecie.
  • Dystans 7,1 km, to symboliczna trasa z siedziby Makroregionu Północnego Santander Bank Polska do Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku.
  • Limit uczestników biegu wirtualnego nieograniczony z zachowaniem restrykcji COVID-19.

Regulamin biegu

Regulamin III Biegu Charytatywnego znajduje się pod tym LINKIEM

Załącznik nr 1 do Regulaminu

Zasady wydarzenia

• Rekomendowany strój startowy Uczestnika – czerwona koszulka z NUMEREM STARTOWYM Biegu.
  • Każdy Uczestnik, który  po wykonaniu zadania, wyśle zdjęcie z  podsumowaniem swojego biegu, w komentarzu Wydarzenia na stronie Facebook Fundacji Santander, to otrzyma DYPLOM udziału  w III Biegu Charytatywnym PÓŁNOCNY POMAGA (forma elektroniczna)

Warunki uczestnictwa

• W wydarzeniu mogą brać udział zarówno osoby pełnoletnie jak i niepełnoletnie (pod opieką osób dorosłych), które zapisały się i wniosły opłatę startową.
  • Zgłoszenia przyjmowane będą od 03.09.2020 do 24.09.2020 do godziny 24:00 czasu polskiego za pomocą FORMULARZA ZAPISÓW
  • NUMERY STARTOWE będą nadane przez Organizatora do dnia 25.09.2020 do godz. 18.00, po potwierdzeniu wpłaty, nie wcześniej niż kolejnego dnia roboczego i wysyłane na e-mail, podany w zgłoszeniu.
  • Lista startowa dostępna jest na stronie zapisów i będzie aktualizowana po opłaconym zapisie Uczestnika.

Opłata startowa i inne wpłaty

– opłata startowa

opłata startowa za zgłoszenie do Biegu wynosi 5 zł lub więcej za jednego Uczestnika, płatne na wydzielone konto Fundacji Santander Bank Polska nr:
50 1090 1056 0000 0001 4681 2816.

W tytule przelewu należy wpisać: Północny Pomaga imię i nazwisko, NICK uczestnika.

– wsparcie dla hospicjum

Osoby, które nie mogą wziąć udziału w Biegu, a chcą wesprzeć Hospicjum Domowe im. Ks E .Dutkiewicza SAC w Gdańsku , mogą dokonać wpłaty na wydzielone konto Fundacji Santander Bank Polska nr:
50 1090 1056 0000 0001 4681 2816 .

W tytule przelewu wpisać: darowizna dla Dutkiewicza.

Zbiórka potrwa do 9 października br. (piątek)

Dodatkowo Fundacja Santander przekaże darowiznę na rzecz Hospicjum w kwocie 15 tysięcy złotych.

QR code

PÓŁNOCNY POMAGA 2019