Dzień Dziecka z Fundacją Santander i Santander Bank Polska

Z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka przygotowaliśmy różne atrakcje, które sprawią, iż ten dzień będzie wyjątkowy !

Dzień dziecka z Fundacją Santander

W swoje święto, 1 czerwca 2020,  Państwa dzieci bez wychodzenia z domu odbędą podróż wraz z Guliwerem do krainy Liliputów i w świat magii z iluzjonistą Maciejem.

Przekonają się, że alfabet może być zaczarowany i będą rysowały zwierzaki i swoje marzenia razem z panią Agatką, a Patrycja specjalistka od kreatywnych warsztatów pokaże im, że kawa nie jest tylko do picia.

Wydarzenia w ramach  Dnia Dziecka z Fundacją Santander i Santander Bank Polska będą udostępnione w poniedziałek, 1 czerwca 2020 na fanpage’ach Fundacji Santander i Santander Bank Polska.

Po zakończeniu Dnia Dziecka linki do wydarzeń będą dostępne bez ograniczeń na stronie fundacja.santander.pl

Bądźcie z nami w ten wyjątkowy dzień !

Serdecznie zapraszamy !

Poniżej szczegółowy harmonogram:

godz. 11:00 – Bajka „Guliwer w krainie Liliputów” w wykonaniu Teatru Wariacja

( czas trwania: 35 min.)

TEATR WARIACJA

Teatr Wariacja zabierze Was do Krainy Liliputów Guliwer w Krainie Liliputów to bajka o niezwykłym lekarzu okrętowym, który od dziecka marzył o morskich przygodach. Zaciągnął się na piękny okręt „Antylopa” i wyruszył ku przygodom. Podczas swojej pierwszej morskich podróży spotkał malutkich ludzi żyjących w krainie Liliputów. Mimo małego wzrostu byli odważni i waleczni. Właśnie kiedy przybył do nich Guliwer prowadzili wojnę z krainą Blefusku o tradycję obierania jajek. Człowiek góra za przyjazne przyjęcie do krainy Liliputów podstępem pomógł im zwyciężyć wrogów. Guliwer choć przewyższał wzrostem lud Liliputów i początkowo przerażał małych ludzi, to w końcu został ich przyjacielem.

godz. 12:00 – Spotkanie rysunkowe z Agatą Jakuszko: „Rysujemy zwierzaki i cudaki”

AGATA JAKUSZKO

Pani Agatka będzie pokazywała nam jak w prosty sposób narysować niesamowite rzeczy! Talent wcale nie będzie nam potrzebny!
Jako mama, trener  i wykładowca Uniwersytetu Dziecięcego – wie jak dotrzeć do dzieciaków, jako psycholog – przemyca triki ułatwiające zapamiętywanie, a jako ekspert myślenia wizualnego – pokazuje, jak to wszystko wykorzystać w efektywniejszym uczeniu się!

Szykujcie kredki, flamastry, bloki i zacznijmy naszą rysunkową przygodę!

godz. 12:30 – Kreatywne warsztaty z Patrycją Lipińską: „Malowanie kawą”

( czas trwania: 10 min.)

PATRYCJA LIPIŃSKA DLA DZIECI

Patrycja zaprosi dzieci do wspólnego udziału w kreatywnych warsztatach, gdzie pokaże, że kawa nie jest tylko do picia…

Na warsztaty są potrzebne: kawa rozpuszczalna, ciepła woda, pędzelki, kartka lub papier

Patrycja Lipińska – animatorka, autorka pierwszych w Polsce lekcji skręcania i modelowania balonów dostępnych w serwisie YT. Od lat tworzy niezwykłe pokazy balonowe i warsztaty dla dzieci. Jej Balonowy Świat zaprasza do zabawy dzieci i rodziców.

godz. 13:00 –  Spotkanie rysunkowe z Agatą Jakuszko: „Bank i pieniądze”

godz. 13:30 – Pokaz iluzji Macieja Pędy

( czas trwania: 15 min.)

MACIEJ PĘDA

Maciej zabierze dzieci w świat magii i czarodziejstwa, gdzie przedmioty…znikają… pojawiają się i mnożą.

Maciej Pęda – iluzjonista, wielokrotny mistrz Polski w sztuce iluzji scenicznej i mikroiluzji. Brał udział w programie telewizyjnym „Magicy z ulicy” oraz największym show iluzji w Polsce pt. Iluzjoniści Pierwsze Starcie.

godz. 14:00 –  Kreatywne warsztaty z Patrycją Lipińską: „Dlaczego warto myć ręce”

(czas trwania: 3 min.)

PATRYCJA LIPIŃSKA DLA DZIECI

Patrycja zaprosi dzieci do wspólnego udziału w kreatywnych warsztatach. Tutaj powie Wam dlaczego warto myć ręce.

Do wykonania eksperymentu potrzebne są:

miseczka, mleko, pieprz, mydło w płynie.

Patrycja Lipińska – Animatorka, autorka pierwszych w Polsce lekcji skręcania i modelowania balonów dostępnych w serwisie YT. Od lat tworzy niezwykłe pokazy balonowe i warsztaty dla dzieci. Jej Balonowy Świat zaprasza do zabawy dzieci i rodziców.

godz. 14:30 –  Spotkanie rysunkowe z Agatą Jakuszko: „Rysujemy plany i marzenia”

Szykujcie kredki, flamastry, bloki i zacznijmy naszą rysunkową przygodę!

godz. 15:00 –  Kreatywne warsztaty z Patrycją Lipińską: „Jak zrobić własną sól do kąpieli”

( czas trwania: 8 min.)

PATRYCJA LIPIŃSKA DLA DZIECI

Patrycja zaprosi dzieci do wspólnego udziału w kreatywnych warsztatach, gdzie pokaże jak zrobić własną sól do kąpieli …

Na warsztaty potrzebujemy: sól (grubo ziarnista lub zwykła), miseczka, barwniki naturalne, olejek eteryczny, słoiczek, łyżeczka.

godz. 15:30 – Wspólne czytanie  bajki „Zaczarowany Alfabet” z Galerią Bajek

GALERIA BAJEK

Z okazji Dnia Dziecka, Beata wspólnie ze swoim synkiem Adasiem, przeczyta dla Was bajkę pt. „Zaczarowany alfabet”, w której będziecie wspólnie poszukiwać zaginionych literek.

Czy uda Wam się je wszystkie odnaleźć?

Beata Tempich – wydawca bajek dla dzieci.  Beata prowadzi wydawnictwo @galeriabajek gdzie wydaje unikalne i inspirujące bajki, w których każde dziecko może zostać bohaterem. Zależy jej na tym, aby rozbudzić w dzieciach pasję do czytania w świecie, w którym łatwo sięgnąć po inne rozrywki.

godz. 16:00 – Kreatywne warsztaty z Patrycją Lipińską: „Balonowy piesek”

(czas trwania: 2 min.)

PATRYCJA LIPIŃSKA DLA DZIECI

Podczas tego warsztatu Patrycja pokaże jak zrobić balonowego pieska.

Na warsztaty potrzebujemy: balonik do modelowania (kolor dowolny)

Dobrej zabawy !!!