Północny Pomaga 2019

Po raz drugi wolontariusze Fundacji Santander z Makroregionu Północnego Santander Bank Polska realizują wolontariat PÓŁNOCNY POMAGA 2019 dla Hospicjum im. Ks. E. Dutkiewicza w Gdańsku
www.FundacjaHospicyjna.pl w okresie od 22.07.2019 do 21.09.2019
na który składają się trzy działania:

Zbiórka 1 mln Kilometrów Dobra – zapraszamy do rywalizacji Północny Pomaga na Endomondo i wspólnie maszerujemy, biegamy, jeździmy na rowerze, hulajnodze, rolkach itp. Na dzień 22.08.2019 mamy w akcji ponad 2 tys. uczestników i zebranych ponad 500 tys. km!!!

Liczy się każdy krok, ponieważ suma ich kilometrów zdecyduje o wielkości przekazanej darowizny dla Hospicjum , w następujący sposób:
– powyżej 800 tys. km, to darowizna wyniesie 10 tys. złotych
– powyżej 900 tys. km, to darowizna wyniesie 20 tys. złotych
– powyżej 1 MILION km, to darowizna wyniesie 30 tys. złotych

Zbiórka materiałów higienicznych, które zostały uzgodnione z Hospicjum:
a) pieluchy (np. Pampers, Lupilu, rozmiar 4,5,6),
b) pieluchomajtki na rzepy Seni rozmiar S, M,
c) podkłady jednorazowe 90×60, 90×90 cm.
Dary dla Hospicjum przekażemy w dniu 21.09.2019 r.

„II Bieg Charytatywny PÓŁNOCNY POMAGA” dla Wolontariuszy Fundacji Santander Bank Polska S.A. im. Ignacego Jana Paderewskiego i ich rodzin oraz dla Wolontariuszy Fundacji Hospicyjnej im. Ks. E. Dutkiewicza w Gdańsku i ich rodzin.
21.09.2019 o godz. 11.00 z siedziby Makroregionu Północnego w Gdańsku do siedziby Hospicjum w Gdańsku.

Podczas finału przekażemy Fundacji Hospicyjnej czek na 30.000 zł, na wsparcie budowy Centrum Opieki Wytchnieniowej.
Nasza wspólna inicjatywa ma w tym roku szczególnie ambitny i ważny cel. Chcemy wesprzeć Fundację Hospicyjną, która tworzy w Gdańsku Centrum Opieki Wytchnieniowej. Placówka dedykowana jest chorym i niesamodzielnym osobom, którymi na co dzień opiekują się najbliżsi w domach. W Centrum będą oni mogli skorzystać z profesjonalnej pomocy i wsparcia, a ich opiekunowie w tym czasie będą mieli szansę na załatwienie ważnych spraw, zadbanie o własne zdrowie. Planowane są miejsca pobytu dziennego, całodobowego oraz kilkunastodniowego, dla osób przewlekle chorych, zarówno dzieci jak i dorosłych. Według założeń ośrodek każdego dnia ma udzielać pomocy 90 rodzinom.

Ważne dokumenty:

UWAGA! W Biegu Północny Pomaga mogą wziąć udział wyłącznie pracowni SANTANDER BANK POLSKA oraz Fundacji Hospicyjnej im. Ks. E.Dutkiewicza.

Serdecznie zapraszamy do udziału w wolontariacie
PÓŁNOCNY POMAGA 2019Bo lepiej pomagać, niż prosić o pomoc…

A tak było rok temu – Wolontariat PÓŁNOCNY POMAGA 2018

Relacja z Biegu Północny Pomaga 2018