„Kluby Płomyka” to projekt, który prowadzimy od prawie 4 lat. „Kluby Płomyka” to pomieszczenia, które remontujemy i wyposażamy zgodnie z potrzebami dzieci, które przebywają w szpitalnych oddziałach lub domach dziecka. Do programu kwalifikujemy placówki, w których brakuje pomieszczeń do nauki, wypoczynku, zabawy, czy rehabilitacji lub są w niezadawalającym stanie technicznym. Współpracujemy z wykwalifikowanymi firmami remontowymi, które przeprowadzają gruntowny remont. Podczas prac wymieniane są podłogi, drzwi, naprawiane ściany i wszystko to, co wymaga zmiany.

Kolejnym etapem jest dopasowanie się do potrzeb dzieci i ich opiekunów. Pokoje wyposażane zostają w wygodne meble, sprzęt AGD i RTV, zabawki, sprzęt do ćwiczeń itp. Przed rozpoczęciem prac zawsze konsultujemy z pracownikami organizacji, którą chcemy wesprzeć i wyposażamy pomieszczenie zgodnie z ich sugestiami. Bardzo często specyfika miejsca narzuca na nas pewne zobowiązania.

Ilość placówek
Ilość pomieszczeń

„Kluby Płomyka” powstały w następujących placówkach:

1. Dom Dziecka Nadzieja w Jeleniej Górze,
  2. Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym we Wrocławiu,
  3. Szpital Kliniczny im. Karola Jonschera. Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu,
  4. Placówka Opiekuńczo – Wychowawcza w Łomży,
  5. Dom dla Dzieci „W Parku”, Olsztyńskie Centrum Pomocy Dziecku,
  6. Szpital św. Wojciecha w Gdańsku na Oddziale Kardiochirurgii Dziecięcej im. WOŚP,
  7. Szpital św. Anny w Piasecznie,
  8. Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Waldemara Kikolskiego w Białymstoku,
  9. Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Kępnie,